Deelnemer in de spotlight: Jongerencoach Nathan Korfker  

De feestdagen zijn voor velen een tijd om te krijgen, maar Nathan doet liever het tegenovergestelde. ‘Natuurlijk is het leuk om een mooi cadeau te krijgen, maar ik heb al meer dan genoeg!’ Dus toen hij via zijn werk over de Omgekeerde Adventskalender hoorde, gaf hij zich direct op. En dit enthousiasme wil hij nu bij vrienden en familie aanwakkeren.   

Nathan probeert mensen te bereiken door over de actie te posten op social media. ‘Veel mensen weten niet hoe het is om iets voor een ander te doen zonder daar wat voor terug te krijgen. Het gevoel van gemeenschap en voor elkaar zorgen zijn we helemaal kwijtgeraakt. Ik heb bijvoorbeeld geen idee wie mijn buren zijn.’ En dat is precies waarom Nathan meedoet met deze actie. 

Je staat er niet alleen voor  

‘Met mijn pakket en de boodschap op het kaartje wil ik de ontvanger hoop geven en duidelijk maken dat ze er niet alleen voor staan. Maar ook dat ze niet op moeten geven en vertrouwen in zichzelf moeten hebben.’ Dat is iets waar hij zich in het dagelijks leven ook mee bezig houdt in zijn werk als jongerencoach. ‘Ik begeleid jongeren met hun persoonlijke ontwikkeling en bij het krijgen van een stageplaats bij een vrijwilligersorganisatie. Hier heb ik geleerd dat zelfs iets kleins meer impact heeft dan je denkt.’   

Eerste keer, twee pakketten  

Al is het de eerste keer dat Nathan meedoet met de Omgekeerde Adventskalender, hij levert straks twee dozen in. ‘Ik loop al een paar dagen achter, maar ik denk dat ik alle boodschappen in een of twee keer ga doen.’ Voor de producten gaat Nathan voor zo gezond mogelijk. ‘Ook al zijn de producten misschien vrij standaard, ik vind het belangrijk om gezond eten te promoten.’ Hij denkt er zelfs aan om misschien nog iets extra’s toe te voegen aan zijn pakket. ‘Ik weet dat de producten op de kalender echt een verschil maken, maar ik denk erover om nog iets anders met impact bij te dragen, zoals een boek over persoonlijke ontwikkeling.’  

Feest met de familie 

Nadat Nathan zijn pakketten heeft ingeleverd, is het tijd om van de feestdagen te genieten met zijn familie. ‘Kerst vieren we altijd samen. Veel praten, eten, spelletjes.’ En cadeautjes? ‘Dat is meer iets voor Sinterklaas, Kerst gaat voor mij meer om het samen komen.’ 

Wil je dit jaar ook meedoen met de Omgekeerde Adventskalender? Je kunt je hier inschrijven 

Cookie Time! By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close