Vrijwilliger in de spotlight: Elise – Marketing support

Vrijwilliger in de spotlight: Elise Schoon – Serve the City’s marketing support
Serve the City wordt gerund door gepassioneerde Amsterdammers die ons helpen met het realiseren van onze doelen, initiatieven en dromen. Elise werkt sinds kort bij Serve the City en met haar achtergrond in marketing helpt ze ons met het delen van ons verhaal en onze online kanalen.
De laatste weken van 2023 zijn gevuld met festiviteiten, liefde en warmte voor Elise en haar familie. ‘In december hebben we altijd veel leuke dingen gepland. We vieren Sinterklaas en Kerst en er staat altijd wel iets lekkers op de keukentafel zoals oliebollen.’ Ondanks dat dit een feestelijke periode is, is Elise zich er ook van bewust dat niet iedereen het zo goed heeft als zij en haar gezin. ‘Deelnemen aan de Omgekeerde Adventskalender is voor mij een manier om een beetje liefde en feestvreugde te delen met mensen die minder goed af zijn dan wij.’
Echt teamwork
Dit is ook iets wat Elise haar kinderen probeert bij te brengen. ‘In plaats van dat ik alleen de dozen verzorg, maak ik er een gezinsactiviteit van waarbij beide kinderen helpen. De dozen versieren en kaartjes maken doe ik met mijn dochter en samen met mijn zoon haalt zij ook de ingrediënten bij de supermarkt.’ De tijd, moeite en energie die ze in elke doos stoppen is wat Elise het meest aanspreekt aan de Omgekeerde Adventskalender. ‘Het is zo makkelijk om een donatie te doen maar dat voelt een beetje als valsspelen! En bovendien weet je nooit precies waar je geld heen gaat en wie er van profiteert. Ik vind het erg belangrijk dat mijn dozen naar een mede-Amsterdammer gaan. Alles is tegenwoordig online en global maar daardoor kun je makkelijk je buren uit het oog verliezen.’
Waarom maar 1 doos als je er 5 kunt doen?
Elise doet mee met niet één maar vijf dozen. ‘Het voelt als een kleine moeite. Je vult de dozen en levert ze in. Super simpel!’ Ze hoop dat elke doos warmte, liefde en geluk biedt aan de ongedocumenteerde Amsterdammer die er een ontvangt. ‘Ik weet dat dit maar een klein gebaar is en dat dit geen grote impact zal hebben naast een feestmaal. Maar ik hoop ze daarmee wel een klein, onbezorgd moment te kunnen bezorgen. Dat is zo belangrijk voor deze groep.’ Wat de items op de kalender betreft, is Elise benieuwd hoe de stroopwafels in de smaak zullen vallen. ‘Als ik naar het buitenland reis neem ik ze altijd mee en iedereen vindt ze heerlijk! Ik hoop dat ze ze net zo lekker vinden als ik.’
Anderen enthousiast maken
Elise heeft haar familie, vrienden en kennissen gevraagd ook mee te doen aan de Omgekeerde Adventskalender. ‘Ik heb de actie met veel mensen gedeeld en iedereen is enthousiast. Iedereen is bekend met het concept van een adventskalender en meedoen is zo makkelijk.’ Dat geldt ook voor bedrijven en organisaties. ‘Het is de perfecte team activiteit. Het is een mooi moment om samen te komen met je collega’s en samen in een paar uur de dozen klaar te maken.’
Het mooie van vrijwilligerswerk
Als de Omgekeerde Adventskalender is afgelopen blijft Elise aan als vrijwilliger bij Serve the City. ‘Ik vind het heel belangrijk om op lokaal niveau het verschil te maken. Er zijn zoveel initiatieven waar je aan mee kunt doen en ik vind het fijn dat het korte projecten zijn in plaats van lange termijn verplichtingen. Iedereen kan meedoen, ongeacht waar je goed in bent.’ Daarnaast is het ook een manier voor Elise om nieuwe mensen te ontmoeten. ‘Je wordt gedwongen om uit je bubbel te stappen en met nieuwe mensen samen te werken. Voor mij is vrijwilligerswerk de ultieme boost.’
Wil jij samen met Elise en andere vrijwilligers aan de slag bij Serve the City? Neem contact met ons op via info@stcamsterdam.nl

Cookie Time! By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close