Vrijwilliger in beeld: Julie

Hoi! Mijn naam is Julie en afgelopen december heb ik voor het eerst met een groep vrijwilligers geholpen door een verzorgingstehuis voor ouderen te versieren met kerststukjes. Het was erg leuk om nieuwe mensen te ontmoeten in combinatie met al het plezier van de glitters, slingers en kerststerren. Na dit project wilde ik graag betrokken blijven en was ik ook nieuwsgierig naar de organisatie achter de leuke projecten die Serve the City biedt, dus stuurde ik mijn cv naar Serve the City and solliciteerde ik naar een vrijwilligerspositie op kantoor.

Op kantoor is er altijd wel iets te doen! Samen met Brigitte, stichter van STC, keken we naar wat voor taken ik het beste kon doen met mijn achtergrond en ervaring (communicatie) maar we hebben het ook wat open gelaten om te kijken wat voor interesses ik hier kon ontwikkelen.

Op het moment help ik met zaken zoals ervoor zorgen dat de projecten online komen te staan, het creëeren van briefings voor fotografen en gelijkgestemde personen/organisaties ontmoeten om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Vorige week hadden we bijvoorbeeld een erg inspirerende bespreking met Paula Kelder van de  Amsterdam International Women’s expat group. Ze vertelde ons hoe de vrouwen in de groep stonden te springen om vrijwilligerswerk te doen in Amsterdam. Vorige projectdag hadden een aantal vrouwen uit de groep al geholpen door te koken voor daklozen. Je kan je voorstellen dat ik erg blij was om te zien dat het goed klikte tussen STC en AIW en nu werken we samen om onze stad te dienen!

Werken voor STC geeft niet alleen een goed gevoel, het is ook leuk om elke week samen met de vrijwilligers en werknemers van STC te zijn. En we zoeken trouwens altijd nog naar meer vrijwilligers!

 

Cookie Time! By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close