Deelnemer in de spotlight: Diane Barghouthy

Wist jij dat Amsterdam met 180 verschillende nationaliteiten een van de meest multiculturele steden in de wereld is? En we zijn heel blij dat sommige van hen zich ook hebben aangesloten bij Serve the City. Diane is een van hen, en alsvrijwilliger en deelnemer aan de Omgekeerde Adventskalender, zet zij zich in voor de stad die nu haar thuis is.  

Nadat ze vanuit Amerika naar Amsterdam verhuisde, was het niet makkelijk voor Diane om aansluiting te vinden bij vrijwilligersorganisaties als iemand die geen Nederlands spreekt. ‘Maar ik voelde mij meteen welkom bij Serve the City. Ook internationals worden met open armen ontvangen.’ En als bestuurslid van de American Women’s Club, zet Diane zich ook in voor het promoten van de verschillende initiatieven. ‘Voor de club ben ik altijd op zoek naar manieren waarop we ons kunnen inzetten voor de buurt. Serve the City organiseert al zoveel dat ik mij daar liever bij aansluit dan om zelf iets te organiseren.’

Een makkelijke en bewuste manier van geven

Ondanks dat de Omgekeerde Adventskalender een makkelijke en betaalbare manier is om te helpen, gaat Diane heel bewust met de actie om. ‘Er zijn meerdere momenten in December waar ik bewust nadenken over wat ik in mijn pakket stop en wie het pakket ontvangt. De tijd en aandacht die ik hieraan besteed geeft het voor mij veel meer betekenis. Het blijft je echt bij.’ Diane is zich erg bewust van haar privileges en dat de ontvanger zich in veel slechtere omstandigheden begeeft dan zij. ‘Als je hierbij stilstaat, dan realiseer je je dat een paar extra boodschappen echt een verschil kunnen maken.’  

Met zorg samengesteld

Diane is blij met de mix van typisch Nederlandse en andere items op de Omgekeerde Adventskalender. ‘Met mijn pakket wil ik ook laten zien dat ik om de ontvanger geef. Neem bijvoorbeeld het item uit je huis, daarmee wil ik ook liefde en warmte geven. Het ontvangen van dit pakket moet het gevoel geven van zorg en steun, niet liefdadigheid. Kort gezegd: ik hoop dat ik een beetje licht kan brengen in deze donkere dagen.’  

Delen in de vreugde

Nadat ze vorig jaar had meegedaan met de Omgekeerde Adventskalender, heeft Diane dit jaar 13 mensen bij de club zo ver gekregen om mee te doen. ‘Ik heb ook een open Tikkie opgezet voor wie mee wil doen maar geen tijd heeft. Ik stel zelf de extra dozen samen met het geld dat ik ophaal en lever deze samen in met mijn pakket.’ En als ze een auto had, had Diane met liefde de dozen van iedereen op de club ook opgehaald. ‘Helaas heb ik alleen een fiets, dus dat wordt een beetje te veel!’

Wil je dit jaar ook meedoen met de Omgekeerde Adventskalender? Je kunt je hier inschrijven 

Cookie Time! By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close