Blijdschap op een bord: Met de pannenkoek in de hoofdrol!

Pannekoeken horen bij de Nederlandse keuken en in elk dorp of stad is er wel een pannenkoekenhuis te vinden! Jong en oud, iedereen wordt er blij van. Ook bij Serve the City hebben we de pannenkoek ontdekt als “blijmaker”. Vol overgave worden ze gebakken door de vrijwilligers en we zien meteen resultaat: iedereen lacht en zegt (soms met volle mond) “dankjewel”.

Op onze actiedag in februari, ging een team van Serve the City vrijwilligers vol enthousiasme aan de slag om pannenkoeken te bakken voor een inloophuis van de Regenboog op de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Deze locatie is 365 dagen per jaar open en het voelt er warm en gezellig. Het geeft de bezoekers die worstelen met dakloosheid zonder thuis een veilige plek om even tot rust te komen iets warm te drinken en te eten. Gemiddeld komen hier zo’n 150 bezoekers per dag.

De pannenkoek stond afgelopen zaterdag centraal en de vrijwilligers maakten maar liefst 60 pannenkoeken. Een “kale” pannenkoek met stroop en poedersuiker bleek favoriet onder de bezoekers. “Het was heerlijk” en “mijn buik is vol” is wat we meerdere keren hoorden van de bezoekers!


Maak kennis met Anita

Anita, oorspronkelijk uit Denemarken, is één van de vrijwilligers die al vaker heeft meegedaan en vandaag projectcoördinator is. Ze woont al meer dan 20 jaar in Amsterdam. Kookprojecten hebben haar voorkeur en pannenkoeken bakken al helemaal. Ze weet als geen ander dat een warme maaltijd veel impact kan maken op mensen die het moeilijk hebben.


Maak kennis met Angelo

Angelo, afkomstig uit Athene, geeft het project wat extra internationale smaak door zijn enthousiaste aanwezigheid. Met zijn Griekse achtergrond voegt hij iets smaakvols toe aan het beslag met een vleugje kaneel.


Sydney, onderzoeker bij Amsterdam UMC, maakt het team nog mooier door haar liefde voor vrijwilligerswerk. Als ze moest kiezen tussen Amsterdam of Atlanta dan wordt het zeker de stad Amsterdam die volgens haar zoveel te bieden heeft en ze heeft zich al eerder ingezet op deze locatie!

En dan hebben we nog de mensen die met veel liefde bij de Regenboog werken.

Delio loopt stage als maatschappelijk werker en Bilal is drie weken geleden begonnen bij deze locatie. Zij spelen naast de vrijwilligers een belangrijke rol om alles goed te laten verlopen bij het inloophuis en ze zorgen ervoor dat iedereen zich welkom voelt.

Plezier vinden in vrijwilligerswerk

Een eenvoudige pannenkoek heeft zoveel te bieden. Het is voedzaam en brengt mensen bij elkaar. Serve the City zorgt er met dit vrijwilligersproject voor dat mensen bij elkaar worden gebracht en zich gezien voelen. Ook meedoen? Je kan je nu opgeven voor de volgende actiedag.

Cookie Time! By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close