Reversed Advent Calendar 🎄 Dag 4

This post is part of our reversed advent calendar action to surprise undocumented Amsterdammers with a Christmas dinner box. Besides revealing the daily item to put into the calendar box, we also share some interesting stories and inspirational content to make the countdown to Christmas extra meaningful to all of us.


Ontmoet huismeester Tom Cruise en zijn pluizige vriendjes
Als je eens langs het wereldhuis komt ga je hem zeker niet missen: onze sympathieke huismeester met zijn vlotte babbel. Hoewel zijn officiële naam Magdi is, introduceert hij zichzelf graag als Tom Cruise. En dat doet hij zonder ironie. “Serieus. Tom Cruise, mooie man! Toch?”
Magdi heeft een bijzondere band met de reiger die voor het Wereldhuis wandelt, Hulaku heet hij. Vernoemd naar de broer van Genghis Khan, want het is een gevaarlijk beest, maar heel lief. Net als zijn andere grote liefde: de eend Natascha. “Ze zoeken mij altijd op. En ik geef ze te eten. Het zijn mijn kinderen.” Hij zwijgt heel even. Heel even. Dan vervolgt hij: “En ken je Harro de huiskat? Die is zo groot als een tijger, die kun je niet optillen. Hij houdt van vrouwen, die kat. Hij loopt alleen achter korte rokjes aan. Serieus, ik meen het! Mannenbenen krabt-ie.”
Magdi woont al meer dan 30 jaar in Nederland zonder papieren. Hij vertelt niet graag over zijn slechte ervaringen, liever vertelt hij je James Bond-achtige verhalen. Verhalen die je niet gelooft, maar die wel waar zijn. Of niet, dat maakt niet uit. Het draagt in ieder geval bij aan zijn Tom Cruise-identiteit.


Benieuwd naar de volgende kalender items?
Shhhht … je kunt het hele overzicht hier bekijken.
En als je nog iemand weet, die nog graag mee zou willen doen aan onze omgedraaide advent kalender, kan diegene zich hier opgeven. Hoe meer pakketten we kunnen doneren hoe beter 🙂

Cookie Time! By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close