Reversed Advent Calendar 🎄 Dag 3

Deze post is onderdeel van onze reversed advent calendar actie om ongedocumenteerde Amsterdammers met een kerstdinner pakket te verrassen. 

Hoera hoera pindakaas

Vandaag is het tijd voor pindakaas, wij Nederlanders gaan dan helemaal los. Lang leve onze boterham met pindakaas en hagelslag, zo lekker! Maar je kan zoveel meer creatieve dingen doen met pindakaas: bijvoorbeeld in je warme havermout, je kunt er satesaus van maken of lekkere kerstkoekjes!

Creatief in de keuken noemen we dat! Over creativiteit gesproken, ongedocumenteerde Amsterdammers moeten elke dag creatief zijn om te overleven. Dagelijks strijden zij: “Waar slaap ik vannacht?”, “Waar haal ik mijn eten vandaan?”, “Hoe maak ik vrienden?” en “Hoe weet ik wie ik écht kan vertrouwen of juist niet?”.

Daarom willen wij deze bijzondere Amsterdammers nu eens in het zonnetje zetten en vandaag voegen we pindakaas toe aan ons pakket. En voor jou hebben we een heerlijk recept voor pindakaaskoekjes. Bak ze lekker en als ze klaar zijn geef er dan een paar weg aan vriend of misschien wel als verrassing aan iemand die je niet kent? Tenslotte gaat liefde door de maag!

Cookie Time | Recept voor pindakaas kerstkoekjes 

  • 180g suiker + 20g suiker voor versiering
  • 180 g bloem
  • 125g pindakaas zonder stukjes
  • 115g (plantaardige) boter
  • 1 EL vanille extract
  • 1 ei (make it vegan: meng 1 EL gemalen lijnzaad + 3 EL water)
  • 3/4 EL baking soda
  • 1/2 EL bakpoeder
  • 1/2 EL zout
  • 180g (vegan) chocolate chips voor ganache
  • 1 blik kokosmelk uit de koelkast (aub >12 uur van tevoren in de koelkast zetten) voor ganache
  • Bakpapier

1. Doe suiker, boter, pindakaas, vanille-extract en (lijnzaad) ei in een grote mengkom. Klop voor een minuut op met een elektrische mixer tot dat het mengsel romig is.
2. Voeg bloem, baking soda, bakpoeder en zout toe en meng alles door elkaar.
3. Rol het deeg uit en maak er ongeveer 30 kleine balletjes van. Rol elk balletje vervolgens in suiker en leg ze op een bakplaat.
4. Bak de koekjes voor ongeveer 10 – 15 minuten op 180 graden tot dat ze goudkleurig zijn. Laat de koekjes vervolgens 1-2 minuten buiten de oven staan om af te koelen. Maak vervolgens een klein kuiltje in elk koekje door je duim of een klein lepeltje te gebruiken.
5. Voor ganache: Laat de chocolate chips samen met de kokosroom (belangrijk: gebruik alleen het vaste gedeelte, niet het vloeibare) op laag vuur in een pan smelten.
6. Versier elk koekje met een lepel ganache erop.
7. Tijd om jezelf en je dierbaren te verwennen!

Geniet!

Benieuwd naar de volgende kalender items?
Shhhht … je kunt het hele overzicht hier bekijken.
En als je nog iemand weet, die nog graag mee zou willen doen aan onze omgedraaide advent kalender, kan diegene zich hier opgeven. Hoe meer pakketten we kunnen doneren hoe beter <3

Cookie Time! By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close