Beautydag – Stichting Reade

Stichting Reade,  Beautydag:

 

Liesbeth Colpa geniet van een uitgebreide voetmassage. “Dit is heerlijk. Voor het eerst van m’n leven worden m’n voeten gemasseerd. Ik ben altijd vrijgezel gebleven, maar hier zou je dus een man voor moeten hebben. De mannen die ik tegenkwam die kookten niet eens voor me, dus die heb ik de deur uit gedaan.” Ze zit gezellig te praten met vrijwilliger Marcella die maar niet genoeg lof kan krijgen. “Dit is de ervaring van m’n leven. Geweldig dat ze haar hele middag opoffert en dit voor niks doet. Dit wil toch iedereen.”

 

Marcella Anson moet wel lachen om mevrouw Colpa die haar de hemel in prijst. “Het is leuk al die complimenten. Ik doe het voor het eerst, ik heb vele talenten.” In het dagelijks leven is Marcella kraamverzorgster. Ze masseert de pasgeboren babies, ook hun voetjes dus helemaal nieuw is dit niet. Eigenlijk zou ze helpen bij de bingo, maar toen was er nog iemand nodig bij de beautydag. “Dit vind ik wel leuker dan bingo, je hebt meer contact met de mensen. Iedereen heeft een verhaal.”

 

Janna geeft manicures en lakt nagels. Ze vindt het fijn om ontspanning te brengen en om over vrouwendingen te praten. Ze helpt als vrijwilliger omdat ze vindt dat iedere persoon verder moet kijken dan zichzelf en een beetje meer kan doen. “Het is belangrijk om aan anderen te denken.” Over de aanpak van Serve The City is ze erg te spreken. “Het is makkelijk om mee te doen en heel helder allemaal. Je gaat naar de website en iedere maand kun je iets uitzoeken wat je echt leuk vindt. Het plezier dat je anderen geeft, krijg je ook zelf. En iedereen kan meedoen.”

 

Rose de Souza Silva werkt al sinds elf jaar als vrijwilliger voor Serve The City. Maar afgelopen jaar was ze lui, vertelt ze. Dat komt omdat ze een beroerte kreeg. Zo kwam ze in het revalidatiecentrum terecht waar de vrijwilligers aan het werk zijn. Ze wilde ook graag meehelpen maar dat vond haar begeleider niet goed, dit keer moest ze ontvangen. Dat vindt Rose moeilijk, maar ze weet dat dat ook belangrijk is. Ze heeft veel geleerd dit jaar. “Ik kan nu het positieve nemen, en het negatieve gooi ik weg.” Graag gaat ze weer aan de slag als vrijwilliger. Wat haar heel duidelijk is geworden is dat je daarbij niet alleen je handen, maar vooral ook je oren en je hart goed kunt gebruiken. “Daar krijg je zoveel terug. Het duurde een tijd voor ik hier met de mensen kon communiceren. Iedereen heeft pijn. Vandaag zie ik dat ze veel opener zijn, omdat de vrijwilligers iets komen brengen en luisteren.” Wat is het belangrijkste dat ze geleerd heeft vandaag? “Dat ik er mag zijn, ik ben ook belangrijk.”

 

Ilja van Woerden voelt zich overweldigd aan het eind van de dag. Het heeft haar erg goed gedaan dat ze echt iets voor anderen kon betekenen. “Mijn doel was om de mensen te laten genieten en ontspannen. Dat lukte goed, sommigen vielen bijna in slaap tijdens de massage. Dat vind ik een groot compliment. Ik had niet verwacht dat ik er zo goed in was.” Dit brengt haar een stapje dichter bij wat ze echt wil, dat is mensen in hun kracht zetten. “Dat kan met een gesprek, maar er zijn meer manieren. Ook met aanraking kun je mensen helpen, dat heb ik vandaag geleerd. En ik heb inspiratie gekregen om door te zetten. Want ik ben onzeker, maar ik kom steeds dichter bij mijn doel.”

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close