Een greep uit de ervaringen!

Een team vrijwilligers is druk met cadeautjes maken. Ze worden op straat uitgedeeld aan mensen die werk doen in de openbare ruimte zoals schoonmakers en toezichthouders in het verkeer.

Magdalena: “Deze mensen krijgen soms nare reacties van het publiek, terwijl ze werk doen dat voor onze veiligheid belangrijk is. De samenleving kan niet functioneren zonder hen. Op deze manier laten we zien dat we achter ze staan”

____________

Dat was supergaaf man!

Vrijwilliger Nico: Ik ken Serve the city via mijn vrouw. De reacties van deelnemers zijn hartverwarmend. Wij gingen een dag bowlen met verstandelijk beperkten. Na afloop zei een deelnemer “Dat was supergaaf man! Je geeft mensen aandacht en het gevoel mee te tellen. Met kerst kook ik altijd.

____________

Kerstsfeer in revalidatiecentrum Hof van Sloten

In dit revalidatiecentrum herstellen mensen na een behandeling of operatie in het ziekenhuis.

Activiteitenbegeleider Ruth: “de vrijwilligers brengen leven in de brouwerij. Een nieuw gezicht is leuk voor de mensen.” Vandaag worden er kerststukjes gemaakt. Er liggen dennentakken uitgestald op de tafels. Bewoners kunnen met een keur aan kerst “bling bling” hun stukjes versieren.

Vrijwilliger Shakila: “Ik koos voor dit vrijwilligerswerk omdat ik het goed kan combineren met mijn full time baan als onderwijsassistent. Ik kom uit Afghanistan en miste hier in het begin mijn familie erg. Daarom praat ik graag met de ouderen hier. Zij hebben veel levenswijsheid en hebben soms weinig familie die hen kan bezoeken.”

Deelnemer Maxima komt uit Iran en woont in een asielzoekerscentrum. Na een fietsongeluk en een operatie van zes uur kwam ze in het revalidatiecentrum. “Ik vind het fijn in Nederland. In Iran was ik altijd bang, maar in Nederland heb ik rust. Ik heb weinig familie hier, maar de kerk in Nederland is als een familie voor mij.”

Deelnemer Nettie is blij met de afleiding vandaag. “Ik moet pijnlijke oefeningen doen voor mijn rug. Daar was ik een beetje verdrietig van.” Kort na de oorlog verbleef ze twee maanden bij een opvang gezin in Engeland. “We gingen daar met kerst langs de huizen om liedjes te zingen. Natuurlijk zong ik de Nederlandse kerstliedjes voor de Engelsen.”

Na afloop werden de vrijwilligers bedankt met bitterballen en een kerstversiering met kaartje. Hartelijk bedankt, lieve medewerkers van de Hof van Sloten!

Cookie Time! By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close