Magie van het geven: Serve the City Amsterdam en Studio Pancake lanceren ‘De Omgedraaide Adventkalender’

Serve the City Amsterdam en Studio Pancake lanceren ‘De Omgedraaide Adventkalender’ om ongedocumenteerde Amsterdammers middels een kerstdiner-pakket een hart onder de riem te steken.

Een gezellig kerstdiner samen met dierbaren – iets waar rond 20.000 ongedocumenteerde Amsterdammers alleen maar over durven dromen. Deze groep is extra kwetsbaar, omdat ze door hun ingewikkelde status weinig toegang hebben tot reguliere hulp en vaak in armoede en isolatie leven. Tijd om daar verandering in te brengen! Studio Pancake en Serve the City Amsterdam hebben daarom ook dit jaar weer hun krachten gebundeld om ‘De Omgedraaide Adventkalender’ actie opnieuw in het leven geroepen en deze Amsterdammers van een onvergetelijk kerst te voorzien.

Het idee erachter: iedereen, die rond kerst iets kleins wil doen voor een kwetsbaar persoon, kan zich gewoon opgeven voor de Omgedraaide Adventkalender actie. In plaats van elke dag een snoepje uit de kalender te mogen nemen, krijgen deelnemers elke dag een mailtje met een suggestie wat ze in hun versierde kalender-doos mogen stoppen. Daarnaast ontvangen ze interessante weetjes en persoonlijke verhalen van ongedocumenteerde Amsterdammers.
De Omgedraaide Adventkalender actie gaat donderdag, 1 december 2022, van start en duurt tot donderdag, 22 december 2022. Vervolgens worden alle pakketten verzameld en verdeeld over verschillende organisaties die werken met ongedocumenteerde mensen.   

Vorig jaar hebben Serve the City en Studio Pancake al succesvol een vergelijkbare actie opzet om gezinnen en alleenstaande ouders in Amsterdam met een kerstpakket te verrassen. Met hulp van rond 500 vrijwilligers hebben ze meer dan 600 Omgedraaide Adventkalender pakketten kunnen verzamelen en over 1000 Amsterdammers een glimlach op het gezicht kunnen toveren. Vanwege de vluchtelingencrisis hebben STC en SP besloten om zich dit jaar op ongedocumenteerden te richten, die volledig afhankelijk zijn van donaties en giften om te kunnen overleven.

Iedereen die mede-Amsterdammers een hart onder de riem wil steken en met een speciaal kerstdiner wil verrassen kan zich hier opgeven:  https://www.stcamsterdam.nl/reversedadvent/

Cookie Time! By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close