Reversed Advent Calendar 🎄 Dag 2

Deze post is onderdeel van onze reversed advent calendar actie om ongedocumenteerde Amsterdammers met een kerstdinner pakket te verrassen. 

Ontmoet Buba …
… een ongedocumenteerde bakker in onze grachtenstad, die van olijfolie, zout, gist en bloem de meest luchtige pizza- en brooddeeg kan toveren.

Buba komt oorspronkelijk uit Gambia, een van de armste landen in de wereld en hij belandde in Nederland toen hij nog maar 15 jaar oud was. Jongeren van 15 hangen meestal met vrienden, spelen de hele dag voetbal of hockey of sluipen stiekem het huis uit om naar een feestje te gaan. Maar Buba niet, die probeerde te bouwen aan een toekomst in een totaal onbekend land voor hem. Eigenlijk had hij helemaal niet gepland om naar Nederland gaan, maar toen hij niet in Italië en Frankrijk mocht blijven kwam hij in een asielzoekerscentrum in Amsterdam terecht.
De afgelopen 2 jaar werkt hij er heel hard aan om zijn papieren te krijgen, een ontbrekende foto zorgde ervoor dat zijn hele proces vertraagd werd. Het wachten, de onzekerheid, geeft Buba heel veel stress, maar hij laat zich niet tegen houden. Hij werkt dagelijks aan zijn pizza- en broodbak vaardigheden zodat hij, als hij eindelijk zijn papieren heeft (hopelijk snel, fingers crossed) een eigen pizzazaak kan openen om hongerige magen blij te maken!

Benieuwd naar de volgende kalender items?
Shhhht … je kunt het hele overzicht hier bekijken.
En als je nog iemand weet, die nog graag mee zou willen doen aan onze omgedraaide advent kalender, kan diegene zich hier opgeven. Hoe meer pakketten we kunnen doneren hoe beter ❤️

Cookie Time! By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close