Digitaal Wandelen bij Concert van hoop.

Amsterdamse Lies en Kiki twee van de hoofdpersonen tijdens Concert van hoop

 

De 69-jarige Lies uit Amsterdam en haar maatje Kiki worden tijdens het Concert van hoop op 10 maart toegezongen door de deelnemende artiesten. Tijdens het Concert van hoop wil het Oranje Fonds samen met de EO opnieuw hoop geven, een jaar na het uitbreken van de coronapandemie. Dat gebeurt door middel van muziek en verhalen over mensen die voor elkaar klaarstaan. Een van die verhalen is dat van Lies, die in een verzorgingshuis woont waar de deuren tijdens de eerste lockdown op slot gingen.

 

Voor Lies was dat een zware tijd. Ze moest in haar kamer blijven en kon geen bezoek ontvangen. Het was onzeker en eenzaam. Gelukkig vond zij dankzij Serve the City Amsterdam haar maatje Kiki, een studente die door de lockdown haar dagelijkse contacten en ritme weg zag vallen. Omdat zij zich in deze periode eenzaam voelde en iets voor anderen wilde betekenen had ze zich aangemeld bij het project, dat gesteund wordt door het Oranje Fonds. Tijdens de eerste lockdown maakte Kiki digitale wandelingen met Lies, door met haar te videobellen. Ze liep bijvoorbeeld door Lies haar oude buurtje bij het Vondelpark, waar ze meer dan 40 jaar heeft gewoond.

 

Zowel voor Lies als voor Kiki betekende dit heel veel. Voor Lies werd de wereld een beetje groter en had ze aanspraak. Kiki voelde zich nuttig en minder eenzaam tijdens de lockdown. De match bleek zo’n succes dat Kiki en Lies nog regelmatig afspreken, ook nu de deuren van de verzorgingshuizen weer open zijn. En niet meer alleen digitaal.

 

Concert van hoop

Tijdens het concert zijn er optredens van Guus Meeuwis, Diggy Dex, Suzan & Freek, Stef Bos, Edsilia Rombley, OG3NE en de 3JS onder leiding van het Metropole Orkest. Dit vindt plaats in leeg Ahoy, waar Lies en Kiki op gepaste afstand wel aanwezig kunnen zijn en toegezongen zullen worden. Naast het verhaal van Lies en Kiki zijn er ook andere hoopvolle verhalen van mensen die zich als maatje via het Oranje Fonds inzetten voor een ander, omdat juist nu niemand er alleen voor moet staan. Via eo.nl/concertvanhoop kan iedereen een hoopvol lied uit het concert doorsturen naar iemand die wel wat hoop kan gebruiken. Het Concert van hoop wordt op 10 maart om 20.30 uur live uitgezonden op NPO1 en is te volgen via een speciale uitzending op NPO Radio 5 tussen 20.00 – 22.00 uur.

 

Maatjes

Tienduizenden mensen in Nederland wachten momenteel op een maatje. Maatjes zijn onmisbare vrijwilligers die iemand een steuntje in de rug bieden. Vrijwilligers waar – zeker in deze tijd – veel behoefte aan is. Het Oranje Fonds zet zich het hele jaar door in om dit grote tekort aan maatjes onder de aandacht te brengen. Omdat de vraag veel groter is dan het aanbod, zijn er lange wachtlijsten voor mensen die een maatje nodig hebben. Iedereen die zich in wil zetten voor een ander kan zich aanmelden op maatjesgezocht.nl.

 

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit kennis en netwerk, geld, tijd en erkenning.

Cookie Time! By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close