Ontmoet onze vrijwilligers! Hands-on in de kinderboerderij

 

Hands-on in de kinderboerderij

Verslaggever: Luca GIARDINO / Fotograaf: Renata DE BONIS 

Hi, Luca hier. Ik breng verslag uit over de kinderboerderij in het Rembrandtpark in Amsterdam. Bij aankomst was het team hard aan het werk, met enkele mensen die trots hun vieze handen lieten zien. Normaal bezoeken gasten de kinderboerderij om dieren te bekijken (geiten, schapen, vogels, konijnen, varkens en nog veel meer), maar deze keer besefte ik hoeveel werk er in het runnen van deze operatie wordt gestoken.

 


Maak kennis met Zion

Hij is 16 jaar oud en is onlangs met zijn familie naar Nederland verhuisd. Toen hem werd gevraagd waarom hij vrijwilligerswerk deed, zei hij: “Ik doe dit voor een van mijn schoolopdrachten. Maar mijn droom is om dierenreservaten over de hele wereld te bouwen. Ik hou van dieren, daarom wilde ik deelnemen aan dit project”. We spraken over nog een paar onderwerpen, maar toen we het over jongeren hadden, zei Zion: “Niet veel andere middelbare scholieren doen mee aan een project als dit, zonder dat de school hen vooral aanspoort om mee te doen.”. 

“Ik denk dat ze plezier zullen vinden in het helpen van iemand anders dan zichzelf” 

We liepen door de kinderboerderij en hoorden stukjes van opgewonden gesprekken, waarin verschillende vrijwilligers verhalen over hun leven deelden. We gingen het open veld in, waar de geiten en schapen grazen. Na tevergeefs geprobeerd te hebben de aandacht van de dieren te trekken, werden we vrienden met een lief kleintje. Hij had niet veel te zeggen op de vragen die we stelden, maar was erg blij met een aai over zijn bol en een knuffel! Als je op een zaterdag niet te druk bent, kunnen we ten zeerste aanbevelen om even langs te komen en dit ventje te ontmoeten. We noemen hem voorlopig Gary de Geit.

 


Maak kennis met Francesca

Voordat we er een eind aan breiden, spraken we met Francesca, 25 jaar en afkomstig uit Italië. Toen haar werd gevraagd waarom ze besloot aan dit project deel te nemen, zei ze: “Ik hou echt van dieren, zo simpel is het. Ik wilde echt tijd doorbrengen met dieren terwijl ik in de stad woon! Ik voelde ook dat ik iets met mijn handen moest doen om mijn geest te verlichten.” Het was een mooie dag, dus was het logisch dat de meeste vrijwilligers graag iets buiten wilden doen. Dit was Francesca’s eerste ervaring met STC.

“Deze projecten zijn supertoegankelijk, het gaat makkelijk en vriendelijk! Een van de makkelijkste manieren om mensen te ontmoeten, is door vrijwilligerswerk”

 


Vreugde vinden in vrijwilligerswerk

Elke vrijwilliger had een grote glimlach op zijn gezicht. Om de dag door te brengen in de zon, met nieuwe vrienden, omringd door schattige dieren, wie zou daar niet van genoten hebben? Respect voor elk teamlid dat op die dag kwam helpen. Als je het gevoel hebt dat je iets terug wil doen voor de gemeenschap, al is het maar voor een dag, ga dan naar de STC-website en meld je voor de volgende keer aan als vrijwilliger in de kinderboerderij. Je zult er geen spijt van krijgen!

Cookie Time! By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close