Reversed Advent Calendar 🎄 Dag 23

Deze post is onderdeel van onze reversed advent calendar actie om ongedocumenteerde Amsterdammers met een kerstdiner pakket te verrassen.

Ontmoet Willem, activiteiten coördinator bij het wereldhuis en oprichter van het Tiny Buurthouse, een buurthuis op wielen.

Willem, wie ben je en hoe ziet een typische werkdag als activiteiten coördinator bij het Wereldhuis voor jou eruit? 
“Een werkdag begint vaak met een kop koffie en even rustig zitten, want voor je het weet stroomt het vol en is het opeens drie uur.
Het is een wervelwind die om elf uur opkomt en om twee uur weer gaat liggen. We doen intakes met nieuwe bezoekers en helpen mensen met hun hulpvraag. Ik doe altijd een rondje om mensen te vragen hoe het gaat. Je merkt dat je niet zomaar een ‘gaat goed’ krijgt. Je bent zo een half uur aan het praten over het leven. Dus een heel rondje zit er vaak niet in. En dan heb je natuurlijk de geweldige lunch, waardoor je niet meer hoeft avond te eten.’

Als je geen kerstpakketten voor het Wereldhuis aan het rondrijden bent ben je deze dagen met je tiny buurthouse in Amsterdam West te vinden. Een Tiny buurthouse op wielen – hoe tof is dat! Vertel daar graag iets meer over … 
“Naast mijn werk bij het wereldhuis heb ik Studio Pancake opgezet, waarmee ik vrolijke, artistieke activiteiten organiseer om het thuisgevoel in Amsterdam te versterken. Tiny Buurthouse is het nieuwste project. Hiermee keren we de buurthuismuren binnenste buiten en maken we een buurthuis van de publieke ruimte. De bakfiets is een mini huiskamer, maar kan ook dienen als podium of als grote buurttafel.”

Last but not least: wat zou je tegen alle vrijwilligers, die meegedaan hebben aan de Reversed Advent, nog willen zeggen?
“Aan de deelnemers van de kalender dit jaar wil natuurlijk zeggen dat het geweldig is dat jullie mee hebben gedaan! Het is echt hartverwarmend om te zien hoe de mensen van all over Amsterdam en daarbuiten mee hebben gedaan. We hopen dat jullie er zelf ook plezier aan hebben beleefd en natuurlijk dat jullie volgend jaar weer meedoen. Mocht je nog feedback hebben dan horen we het graag.”

Nieuwsletter gemist?
Je kunt alle vorige verhalen hier teruglezen.  ❤️

Benieuwd naar alle kalender items?
Shhhht … je kunt het hele overzicht hier bekijken

Cookie Time! By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close