Reversed Advent Calendar 🎄 Dag 14

Deze post is onderdeel van onze reversed advent calendar actie om ongedocumenteerde Amsterdammers met een kerstdinner pakket te verrassen.


Een van de mooiste Italiaanse spreekwoorden is “Se bastasse la ragione, Dio nel petto non ci avrebbe messo il cuore. – If reason were enough, God wouldn’t have put hearts in our chests.”

Compassie staat ook bij het Wereldhuis centraal. “Als dagopvang bieden we ongedocumenteerde Amsterdammers een warme en veilige plek en een luisterend oor. Wij willen onze gasten erbij ondersteunen hun hopen, dromen en ambities te realiseren, hun plek in de Nederlandse maatschappij te vinden, en uiteindelijk -hopelijk-  hun verblijfsvergunning te krijgen. Naast een warme maaltijd bieden we daarom ook juridisch advies, Nederlandse taalcursussen, en doorverwijzing naar tot zorg. Voor hun persoonlijke ontwikkeling organiseren wij verschillende workshops en activiteiten zoals kook- en naai workshops, yoga en zelfverdediging lessen, of workshops over bijvoorbeeld hun arbeidsrechten.

Als coördinator van het Wereldhuis zet zich Geeske Hovingh al sinds 2017 met hart en ziel in voor ongedocumenteerde mede-Amsterdammers: “Wat ik zo leuk vind aan de Omgekeerde Advent Kalender is dat mensen dagelijks bewust worden dat als je iets geeft aan een ander, je eigenlijk heel veel ontvangt. Dat is iets wat ik zelf dagelijks ervaar bij het Wereldhuis.”


Nieuwsletter gemist?
Je kunt alle vorige verhalen hier teruglezen. En als je iemand weet, die nog graag mee zou willen doen aan onze omgedraaide advent kalender, kan diegene zich hier opgeven. Hoe meer pakketten we kunnen doneren hoe beter ❤️

Benieuwd naar de volgende kalender items?
Shhhht … je kunt het hele overzicht hier bekijken

Cookie Time! By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close