Reversed Advent Calendar 🎄 Dag 11

Deze post is onderdeel van onze reversed advent calendar actie om ongedocumenteerde Amsterdammers met een kerstdinner pakket te verrassen.


Hoi hoi Mr. World Wide 

Vandaag staan de spotlights op Mohammed Sosai of zoals we hem kennen in de hip hop scene: Mr. World Wide! Hij is een beleefde en bescheiden rapper uit Sierra Leone (West Afrika) die altijd met een grote glimlach rondloopt! Toen hij nog maar 16 jaar oud was kwam hij in 2018 in Nederland aan, leerde Nederlands en heeft de middelbare school afgerond. Nu wacht hij op zijn papieren zodat hij zijn opleiding aan de ROC hier in Amsterdam af kan maken.

Ondertussen volgt hij taallessen zodat hij nog beter Nederlands kan leren en daarnaast werkt hij aan zijn carrière in de Nederhop scene. En dat gaat tot nu toe heel goed: pasgeleden trad hij op bij een talentenjacht georganiseerd door HVO Querido. Toen hij klaar was met zijn optreden volgde een groot applaus en is zijn fanclub uitgebreid!

Mr. World Wide is regelmatig in het Wereldhuis te vinden en zo “reist” hij over de wereld. Hij ontmoet hier mede-amsterdammers van over de hele wereld die in dezelfde situatie zitten als hem. Goede gesprekken, het delen van ervaringen en het luisteren naar levensverhalen van anderen geven hem nieuwe inspiratie voor nieuwe liedjes! Hij rapt door, zodat hij zijn zorgen even kan vergeten.

Benieuwd naar de volgende kalender items?
Shhhht … je kunt het hele overzicht hier bekijken.
En als je nog iemand weet, die nog graag mee zou willen doen aan onze omgedraaide advent kalender, kan diegene zich hier opgeven. Hoe meer pakketten we kunnen doneren hoe beter 🙂

Cookie Time! By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close