Reversed Advent Calendar 🎄 Dag 8

Deze post is onderdeel van onze reversed advent calendar actie om ongedocumenteerde Amsterdammers met een kerstdinner pakket te verrassen. 

Vega feest met Maroof 

Maak kennis met Maroof, een van de Masterchefs van het Wereldhuis. Hij laat met zijn gerechten de meest saaie borden in de kleuren van de regenboog schitteren. Thuis in Niger hoefde hij nooit te koken, maar zodra hij de wereld rondreisde (Italië, Frankrijk, Zwitserland, ..) ontdekte hij hoeveel hij van koken hield. Terwijl hij samen met andere koks in de keuken stond, legde hij geweldige contacten en wisselde hij inspirerende recepten uit verschillende continenten en culturen uit. Zo kwam hij bij zijn signature dish de Ghanean Stove.

Elke donderdag geeft hij samen met een souschef een keukenfeestje in het Wereldhuis om zo’n 50 bezoekers te voeden. Hij weet ook wel dat eten verbindt, daarom deelt hij zijn geheime recept graag met je.

Ghanean Stove – 50 porties

> 7 kg rijst
> 5 grote uien (kleingesneden)
> 1000 gram tomaten uit blik
> 3 groene en 3 rode paprika’s (in blokjes gesneden)
> 2 courgettes (in blokjes gesneden)
> bitter blad
> 2 aardappelen (in blokjes gesneden)
> 1 potje pindakaas
> pakje maggi blokjes
> zwarte peper
> 4 teentjes knoflook
> eetlepel kerriepoeder

Doe olie in een grote pan en begin de uien te fruiten. Voeg als ze zacht zijn de tomaten toe. Wacht tot ze papperig worden (ongeveer 3 minuten) en voeg de rest van je groenten toe. Voeg nu 1 kopje water toe. Laat het twee uur staan tot het een mooie grote saus is. Ondertussen blijft er genoeg tijd over om de rijst te koken. Eet smakelijk!

Benieuwd naar de volgende kalender items? 
Shhhht … je kunt het hele overzicht hier bekijken.
En als je nog iemand weet, die nog graag mee zou willen doen aan onze omgedraaide advent kalender, kan diegene zich hier opgeven. Hoe meer pakketten we kunnen doneren hoe beter 🙂

Cookie Time! By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close