“Als dit al stress veroorzaakt bij een hulpverlener, laat staan bij een burger die zelf in de situatie zit”

Een verhaal uit: Susanne, Hulpverlener

Jullie hebben een oudere meneer zonder netwerk, die moest verhuizen wegens zijn lichamelijk problematiek geholpen met zijn inboedel verhuizen, spullen naar de stort brengen en vloer uit de oude woning halen en in de nieuwe woning leggen. Hiervoor had ik aanvragen gedaan bij drie andere organsiaties en als laatst bij jullie. Na van drie organisaties gehoord te hebben ‘wij hebben het te druk’, ‘wij hebben geen ruimte’ en ‘de klus is voor ons te groot‘, had ik de hoop bijna opgegeven op hulp voor deze man.

Gelukkig nam Serve the City toch contact met mij op, ook jullie gaven aan ‘wij hebben succes klussen, maar dit kunnen we niet altijd garanderen’, toch hebben jullie de klus opgepakt en online gezet.

Leuke vrijwilligerswerk

Met als gevolg dat er op de zaterdag voor hij moest verhuizen een groep van 10 mannen was, met een busje. Wat geweldig!!! In 1 dag is alles gelukt, zonder jullie weet ik niet hoe we het anders voor elkaar hadden gekregen.

Meneer kan geen Nederlands spreken en amper Engels, maar stak regelmatig zijn duim op tijdens de hulp en zei aan het eind van de dag ‘I’m a very happy man’. Dus duizend maal dank voor de hulp!

Hiernaast is het natuurlijk wel shockend dat deze hulp voor mensen met een minimum inkomen niet van zelfsprekend is. Na deze verhuizing geregeld te hebben, knijp ik hem al voor een volgende verhuizing, of een andere klus die ‘groot’ is, omdat ik niet weet of de mensen (op tijd) geholpen kunnen worden. Particuliere hulp inschakelen is voor mensen met een minimum inkomen onbetaalbaar.

Als de woning van meneer niet leeg was voor 4 november en Ymere de eindinspectie had gedaan, had meneer een grote boete gekregen die ook onbetaalbaar zou zijn. Als dit al stress veroorzaakt bij een hulpverlener, laat staan bij een burger die zelf in de situatie zit…

Leuke vrijwilligerswerk

Leuke vrijwilligerswerk 

Jonge vrouw met tas

Cookie Time! By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close