Equinix maakt de Sloterplas schoon als vrijwilligerswerk

Het is woensdagochtend. Met prikkers in mijn auto ga ik op pad richting de Sloterplas. Vandaag sluiten we een serie van vrijwilligers initiatieven af van het bedrijf Equinix.

“Ik dump geen afval hoor” zeg ik, terwijl ik een zak met prikkers en ringen over het te hoge hek gooi. “Er gaat vandaag een bedrijf vuil prikken in de Sloterplas op waterfietsen en ik breng de prikkers alvast langs”

“Wat goed van jullie dat jullie dat gaan doen zeg” zegt één iemand uit de groep ouderen die aan het sporten is. Ik pak de volgende tas en probeer die ook professioneel over het hek te gooien terwijl de groep naar mij kijkt.

“Ik vind het eigenlijk belachelijk dat het bedrijf de troep van anderen op moet ruimen, dat moeten mensen toch zelf doen?” zegt een oudere dame.

vrijwilligerswerk Amsterdam als teamuitje met je bedrijf

Het team heeft veel vuil verzameld. Ze vonden zelfs een fiets in het meer!

Ik snap wat ze zegt en ik ben het eens met wat ze zegt. Maar zijn we op de wereld niet continue bezig om waar mensen, overheid of bedrijven geen verantwoordelijkheid nemen dat op te lossen. Geven wij niet liefde of hulp waar dit logischerwijs zou moeten zijn en ontbreekt?

Ik vervolg mijn dag. Ik werk, ik begroot, ik spreek af en rond 13:00 ga ik terug naar de Sloterplas om de prikkers op te halen & te horen het is gegaan.

Het team is blij, het bedrijf heeft op de waterfiets heel veel vuil verzameld en laten trots het resultaat zien. En… de trofee van de dag is een fiets! Een hele fiets hebben ze uit de Sloterplas getrokken.

vrijwilligerswerk Amsterdam als teamuitje met je bedrijf

Het vrouwenteam is er klaar voor om het water op te gaan en vuil te prikken!!

Dit bedrijf heeft haar verantwoordelijkheid gepakt om vier maanden achter elkaar iets goeds te doen voor de maatschappij. Een speeltuin opgeknapt in een achterstandswijk in Amsterdam Noord, geholpen bij een tuin bij iemand die dat zelf niet kon, een natuurspeeltuin in Amsterdam West voorzien van nieuwe bankjes & tafels en als kers op de taart nu de Sloterplas een beetje schoon gemaakt.

Ik rij weg bij de klus en ik kom tot de conclusie: “Liefde geven, samen klussen of de aarde een beetje schoner maken is altijd een goed idee”

Ook interesse in een inspirerend teambuildings event? Neem contact met ons op:

Telefoon: 020-2440198
Email: info@stcamsterdam.nl

vrijwilligerswerk Amsterdam als teamuitje met je bedrijf

Wij én het team van Equinix hebben een fantastische dag gehad!
Spreker met megafoon

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close