Schilderen bij een ouder surinaams koppel

Het is koud maar zonnig en zo’n 80 vrijwilligers hebben hun warme bed verlaten om zich in te zetten voor één van de vele dag-projecten van Serve the City. Eén van hun is Xuanqi (26), die zich heeft aangemeld om te gaan schilderen in de Bijlmer.

Flexibel helpen
Xuanqi en haar man wonen in Zaandam en ze is op zoek naar een baan in Amsterdam. In de tussentijd doet ze vrijwilligerswerk. Voor buitenlanders die tijdelijk hier wonen is Serve the City handig. Je hoeft immers geen Nederlands te kunnen spreken voor de meeste projecten. En je kunt je flexibel inschrijven voor projecten, waardoor je zelf bepaalt wanneer en hoe vaak je meehelpt.

De dag begint met koffie, koekjes en praktische informatie tijden de Kick Off in de Kinkerstraat. De vrijwilligers ontmoeten hun projectcoördinatoren en trekken hun groene Serve the City t-shirt aan. Zo ontpopt zich een georganiseerd leger helpers dat klaar is om de stad in te trekken.

De muren van mevrouw Ingrid
Zo ook Xuanqi, die samen met 4 andere per metro vertrekt richting Bijlmer. Daar worden ze verwelkomd door mevrouw Ingrid, een wat oudere dame die samen met haar man op de 17e verdieping van een groot flatgebouw woont. Eenmaal binnen wordt het duidelijk dat er werk aan de winkel is; de muren van de woonkamer zijn smoezelig en de keuken kan zeker een verfbeurt gebruiken.

Mevrouw Ingrid vindt het maar niks dat haar huis er zo uitziet. Zij en haar man hebben problemen gehad in het verleden en daar hebben ze nog steeds last van. Daarbij komt ook nog dat haar man slecht ter been is en dat zij in haar eentje het huishouden moet bestieren.

Daarom is het ook zo fijn dat ze Bart kent. Hij werkt bij het Leger des Heils en helpt het echtpaar op allerlei fronten. Bart is ook degene die Serve the City heeft ingeschakeld voor deze schilderklus, “deze mensen verdienen een nieuwe start en ik had het idee dat een fris huis daar wel bij zou kunnen helpen”.

Serve the City leverde 5 enthousiaste vrijwilligers die deze zaterdag aan de slag gingen met de muren van mevrouw Ingrid. We weten zeker dat zowel het huis als mevrouw Ingrid er van opgeknapt zijn!

Cookie Time! By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close