Pannenkoeken bakken voor daklozen

De Regenboog, pannenkoeken bakken voor daklozen:

 

Veronica Rodriguez doet voor het eerst mee aan een project van Serve The City. Ze staat in de smalle keuken met nog drie vrijwilligers. Er wordt gebakken in drie pannen, in flink tempo worden pannenkoeken geleverd met spek, kaas of met banaan en poedersuiker. “Ik ben heel enthousiast. Het is zo leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en te helpen. We werken heel goed samen als team. Het is net alsof ik de anderen al jaren ken.”

 

Elif Karadag komt uit Turkije en is dit jaar in Amsterdam komen wonen. Ze doet mee omdat ze vindt dat mensen elkaar moeten helpen. “Egoïstisch zijn is tegen onze natuur. Mensen zijn sociale wezens.” Het gaat beter dan ze verwachtte. “De communicatie is makkelijk. Het is heel internationaal. Dat merkte ik al vanochtend al tijdens de kick-off, er zijn hier mensen van alle nationaliteiten.”

 

Henry Velda is sinds vijf weken dakloos. Het is een zwaar leven. Hij vindt het erg lastig dat de openingstijden van de inloophuizen verschillen. “Dan moet je opeens weer de straat op, weer bedenken waar je nu heen kan. Soms zie je alles zwart. Dan is het fijn om goeie mensen tegen te komen.” Zoals de vrijwilligers die vandaag pannenkoeken bakken. “We worden verwend, een beetje variatie is altijd welkom. Zonder vrijwilligers was dit land knudde.”

Cookie Time! By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close