Jongeren in gesprek met de maatschappij | Matilde

NIEUW! Meet-en-eat met jongeren

We gaan iets nieuws doen bij Serve the City! In juni organiseren we een kookevenement waarbij we jongeren uitnodigen om samen te koken met mensen met wie ze anders niet zo snel in contact zouden komen. Daklozen, ouderen, eenzamen of vluchtelingen, het kan allemaal.

Jongeren willen zich best inzetten voor een ander. Maar vaak weten ze niet zo goed hoe dat moet en hoe ze die eerste stap moeten zetten. Daarom gaan wij ze een beetje helpen.

We nodigen jongeren tussen 14-18 jaar uit om samen een groepje te vormen en op zoek te gaan naar een doelgroep in hun eigen buurt met wie ze wel eens een gesprek zouden willen hebben. Wij helpen ze om ze met elkaar in contact te brengen en we geven een eerste aanzet om samen te koken en te eten.

Eind juni vinden er zo op allerlei plekken in Amsterdam 'meet-en-eats' plaats waar jongeren een maaltijd koken en delen met groepen uit de samenleving. Denk het bejaardenhuis in de straat. Of met daklozen bij de opvang in de wijk. Of misschien wel gezellig samen koken met de mensen uit de staat. En voor wie niet kan koken: andere talenten zoals muzikanten, artiesten, kunstenaars en verhalenvertellers zijn evengoed welkom om de maaltijd op te luisteren!

Wil je graag meedoen? Fantastisch! Stuur een mail met je naam, telefoonnummer en je leeftijd: matilde@stcamsterdam.nl en we nemen contact met je op.

Werk je met jongeren, ken je jongeren, maak je deel uit van een groep, kerk, club of school waar jongeren bij elkaar komen en je ziet dit initiatief wel zitten? Neem contact met ons op en wij vertellen je graag hoe je meedoet: matilde@stcamsterdam.nl


 

Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: